4 974 просмотры

Бюджет – 2016: парламент утвердил, пресса – тщательно проанализировала

Принятие госбюджета на 2016 год настолько запоздало, что никто уже особо не надеялся на это. Но в конце весны дело тронулось с места: 18 мая проект бюджета утвердило правительство; 8 мая документ получил заключение от парламентской Комиссии по экономике, бюджету и финансам; а 9 июня бюджет был утвержден в двух чтениях парламентом. Дискуссии по проекту бюджета длились более трех часов. Оппозиция подвергла документ жесткой критике, назвав проект поверхностным. Теперь госбюджет на 2016 год предстоит принять в окончательном, третьем чтении. Что думает пресса о бюджете на этот год можно узнать ниже.

Cu un deficit de 4,3 mlrd. de lei, cheltuieli de 52,8 mlrd, iar încasări de 48,5 miliarde de lei, BUGETUL DE STAT, aprobat în două lecturi

După șase luni de la începutul anului, Proiectul Legii Bugetului de Stat pentru 2016 a fost votat în prima și a doua lectură. Documentul fost aprobat de Guvern pe data de 18 mai, iar ieri, 8 iunie, proiectul a fost avizat de Comisia Economie, Buget și Finanțe.
Realitatea.md

Deputații, NEMULȚUMIȚI de bugetul de MILIOANE al Parlamentului: „Alocațiile sunt austere”

Deși în document sunt prevăzute cheltuieli cu peste 20 de milioane de lei mai mari decât anul trecut, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Ștefan Creangă, nu a ezitat să se plângă de faptul că bugetul este auster.
Ziarulnational.md

Legea Bugetului de stat, adoptată în prima și a doua lectură de Parlament

Dezbaterile au durat mai bine de 3 ore și jumate. În favoarea acestuia au votat deputații din majoritate, în total 55 de voturi. Opoziția a criticat proiectul menționând că este superficial și se bazează strict pe finanțarea externă, care nu este certă.
Agora.md