3.758 vizualizări

Mesajul președintelui Dodon cu ocazia începutului de an școlar, între critici și loialitate

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a publicat pe pagina sa de Facebook marți, 1 septembrie, un mesaj de felicitare cu ocazia începutului de an școlar. Șeful statului le-a urat elevilor, părinților și profesorilor realizări, sănătate și perseverență în atingerea obiectivelor:  „Înțelegem că trecem printr-o perioadă dificilă în premieră pentru prima dată de 1 septembrie nu vom face careuri, primul sunet tradițional, dar sper că vom trece peste această perioadă”.

Mai multe instituții media afiliate PSRM au preluat fidel mesajul președintelui. Bunăoară, portalul Actualitati.md nu a oferit niciun detaliu de context și nu a precizat sursa știrii – unde și când s-au făcut aceste declarații. Redacția a transmis mai degrabă informația de pe poziția unui serviciu de presă și nu în calitate de sursă media independentă. La polul opus, Jurnal.md s-a poziționat în rol de acuzator, titrând pe un ton critic: „În timp ce mai mulți părinți sunt nevoiți să-și țină copiii acasă, Dodon se laudă că și-a trimis odrasla la gradiniță”. TV8.md a optat pentru un stil neutru și echidistant, notând: „Igor Dodon felicită elevii, profesorii și părinții de 1 septembrie”.

Vedeți mai jos selecția de știri.

 

Президент: Школа должна развиваться и выполнять возложенную на нее благородную и чрезвычайно ответственную миссию

Президент обратился к гражданам по случаю начала нового учебного года: “Дорогие учащиеся и студенты! Уважаемые учителя и преподаватели! Дорогие родители!
Actualitate.md

Igor Dodon felicită elevii, profesorii și părinții de 1 septembrie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a publicat un mesaj de felicitare cu ocazia zilei de 1 septembrie. Acesta s-a adresat elevilor, părinților și profesorilor urându-le „un an școlar doldora de bucuria sănătății și a realizărilor, spre binele personal și prosperitatea statului nostru, Republica Moldova”.
TV8.md

În timp ce mai mulți părinți sunt nevoiți să-și țină copiii acasă, Dodon se laudă că și-a trimis odrasla la gradiniță

Igor Dodon a declarat că astăzi toți copiii, elevii, studenții au revenit la grădinițe, școli, universități. Din 1.252 de școli, fizic nu s-au descihis doar 19, dar și acelea încep procesul de instruire la distanță, a declarat președintele după ședința de lucru a coducerii de vârf a RM.
Jurnal.md