„Rossgram”, clona Instagramului în Rusia

0

O nouă rețea de socializare, Rossgram, va fi creată în Rusia. Aceasta  va fi lansată pe 28 martie și ar urma să înlocuiască Instagramul, se arată într-un comunicat de presă  al rossgram.ru.

Potrivit sursei, fonadatorii rețelei sunt antreprenorul Kiril Filimonov și Alexandr Zobov, fost coleg de clasă cu Pavel Durov, fondatorul rețelei de socializare VKontakte și a produsului software Telegram Messenger.

Primii care se vor putea înregistra vor fi bloggerii și „partenerii”, iar restul utilizatorilor vor avea acces la „Rossgram” din luna aprilie.

Dezvoltatorii rețelei susțin că noua rețea „Rossgram” va include instrumente suplimentare pentru monetizare, inclusiv acces contra plată la anumite informații, precum și crowdfunding. Ba mai mult, va conține toate funcțiile cu care s-au obișnuit utilizatorii de Instagram. Suplimentar, va fi posibil transferul de date personale din rețelele de socializare străine către „Rossgram”.

Aplicația va fi disponibilă pentru Android și iOS.

Anterior, autoritățile din Rusia au blocat accesul la platformele Instagram, Facebook și Twitter, după ce compania Meta a permis comentariile ce conțin apeluri la violență împotriva armatei ruse și la adresa președinților Vladimir Putin și Alexandr Lukașenko. Procuratura Generală a Rusiei a anunțat că va cere instanței de judecată să declare compania Meta, care deține Facebook, Instagram, WhatsApp și Messenger, drept organizație extremistă.

Sursă foto: rossgram.ru