Pervîi Kanal retrage de pe post emisiunea „Pozner” și acordă spațiu în plus programelor social-politice

0

Pervîi Kanal a retras emisiunea „Pozner” de pe post, scrie Lenta.ru. Ultima dată, aceasta a fost difuzată pe 21 februarie, înainte de începerea războiului din Ucraina. Luni, 28 martie, în locul programului „Pozner” a fost difuzat talk-show-ul politic  „Большая игра”.

Pe canalul său de Telegram, Vladimir Pozner a postat următoarea  informație:  „Începând cu 24 februarie, Pervîi Kanal a devenit un canal de știri și va rămâne așa până la încheierea așa-numitei operațiuni speciale. În această perioadă, unele programe, inclusiv al meu, nu vor fi difuzate. Aceasta este poziția administrației Pervîi Kanal”.

Anterior, Serviciul de presă al canalului a anunțat despre schimbarea grilei de difuzare în favoarea unor programe cu un accent social politic. „În situația actuală, Pervii Kanal consideră că este necesar să acorde mai multă atenție programelor social-politice. În acest sens, programul pentru zilele următoare va fi modificat”, a precizat serviciul de presă.

Astfel, pe 25 februarie programul «Время покажет» a fost prelungit, înlocuind în grila de difuzare programul «Человек и закон». Talk-show-ul politic «Большая игра» va înlocui și emisiunea de divertisment «Поле чудес». În weekend, în locul programelor obișnuite de divertisment «Кто хочет стать миллионером?», «Точь-в-точь», «Сегодня вечером», «Две звезды. Отцы и дети»  au fost lansate, de asemenea, programe de actualitate politică.

După începerea războiului, din grila Pervîi Kanal a dispărut și emisiunea «Вечерний Ургант». Prezentatorul emisiunii, Ivan Urgant, s-a pronunțat împotriva războiului în prima zi a conflictului armat. Vladimir Pozner, care are cetățenie rusă, americană și franceză, nu a comentat public războiul din Ucraina.