Emisiunea „Media Azi”, ediția 21: „În lupta cu trolii cea mai bună armă este să-i ignori și să-i blochezi”

0

Un grup de tineri activiști au lansat recent o aplicație, care ajută la depistarea profilelor suspecte pe Facebook. E vorba de aplicația Trolless, creată cu suportul Centrului pentru Jurnalism Independent. Despre aceasta discută în ediția de săptămâna curentă a emisiunii „Media Azi” jurnalistul Dumitru Lazur și invitatul său, Victor Spânu, unul dintre autorii aplicației Trolless.

Potrivit lui Victor Spânu, în Moldova activează o specie aparte de trolli. Aceștia reprezintă un contigent de oameni plătiți, care au o activitate organizată și scopuri bine definite. „Noi am descoperit că ei au o activitate politizata foarte intensă”, susține invitatul la emisiune.

Așadar, cum funcționează aplicația Trolless? Este sau nu necesar să o instalăm pe computerul personal pentru a depista un troll pe Facebook? Ce facem când depistăm un troll pe pagina personală de Facebook?  – Găsiți răspunsuri la aceste întrebări în ediția 21.

Tot aici, veți afla câte sute de troli au fost deja depistați prin intermediul aplicației în cauză și câte persoane deja și-au instalat Trolless pe computerele lor; cine îi plătește pe trolli și de ce are nevoie de ei pe Facebook și pe alte rețele de socializare.

„Scopul nostru nu este să facem o bază de date cu toți trolii din Moldova, dar să atragem atenția opiniei publice că acest fenomen există. Cel mai bun sfat in lupta cu trollii este să-i ignori și să-i blochezi”, mai spune in emisiune Victor Spânu.