Facebook și-a revizuit software-ul bazat pe inteligență artificială pentru a stopa conținutul violent, de ură sau sexual

0

Compania Facebook susține că a redus răspândirea conținutului violent, de ură sau sexual ca urmare a implementării unui software bazat pe inteligență artificială, capabil să stabilească legături între mesaje, imagini sau comentarii, informează g4media.ro cu referire la AFP.

Potrivit sursei,  sistemul de detectare a rețelei sociale permitea analizarea unui singur conținut la un moment dat, fără a putea să încrucișeze semnalele provenind de la un mesaj și o fotografie în același timp.

„Cu noul algoritm, implementat în 2020, Facebook poate avea acum «o viziune de ansamblu». (…) Software-ul va permite de acum să treacă „dincolo de o singură postare” și să identifice o tendință la scara unui întreg grup Facebook”, a explicat Mike Schroepfer, manager tehnic al platformei, în cadrul unei conferințe.

Prin urmare, reprezentanții rețelei sociale afirmă că pot descifra mai bine semnificația unor meme-uri, a imaginilor sau a animațiilor, cel mai adesea cu scop umoristic, dar care uneori au caracter de ură sau discriminator, ce poate fi înțeles doar prin asocierea textului cu imaginea. Instrumentul informatic evită, totodată, eliminarea anumitor mesaje care ar fi declanșat anterior o alertă pe baza unui cuvânt sau a unei imagini identificate prea literal.

Facebook a fost acuzat anterior că nu a făcut suficient pentru a modera conținutul care circulă pe platforma sa, iar din mai 2018, compania publică indicatori trimestriali ce ilustrează politica de control al conținutului parazit, de ură, violent, sexual, de propagandă teroristă sau al conturilor false.

Sursă foto: Pixabay