Facebook anunță schimbări: news feed personalizat și moderarea comentariilor

0

Compania Facebook introduce mai multe funcții pe platforma sa de socializare, menite să ajute internauții să modereze mai ușor comentariile. Totodată, utilizatorii vor putea să ordoneze cronologic sau pe baza algoritmilor postările care le apar în news feed, scrie paginidemedia.ro.

Potrivit sursei, înainte de a face publică o postare, utilizatorii pot seta cine să o poată comenta: orice persoană care poate vedea postarea (modul public) sau doar prietenii din listă. News feed-ul poate fi personalizat cu știri ale anumitor pagini sau grupuri din care face parte utilizatorul rețelei. 

A fost lansată, de asemenea, și secțiunea Favorite, un mod în care pot fi prioritizate postările prietenilor și ale paginilor urmărite. Postările lor vor fi poziționate mai sus în news feed și pot fi vizualizate, de asemenea, ca un filtru separat. Persoanele care folosesc frecvent Favorite pot accesa instrumentul în bara filtrului pentru Flux, un nou meniu din partea superioară a secțiunii news feed.

Facebook a publicat și un set de reguli în privința conținutului pe care încearcă să le recomande persoanelor.  Astfel, se va extinde secțiunea „De ce văd asta?”. 

Potrivit companiei, există mai mulți factori care influențează postările recomandate în news feed, cum ar fi:
Interacțiunile similare: o postare îți poate fi recomandată dacă alte persoane care au interacționat cu aceasta au interacționat și cu același grup sau pagină.
Subiecte similare: dacă ai interacționat recent cu un anumit subiect pe Facebook, este posibil să îți fie recomandate postări legate de subiectul respectiv.
Locație: este posibil să ți se recomande o postare în funcție de locul în care te afli și de persoanele din apropierea ta, cu care interacționezi pe Facebook.

Utilizatorii pot intra în secțiunile „Preferințe pentru news feed” și „Setări de confidențialitate” pentru a le ajusta cum doresc, se arată în material.


Sursă foto: paginademedia.ro