Secretarul general ONU, „deosebit de îngrijorat de puterea” companiilor care dețin rețele sociale

0

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, și-a exprimat îngrijorarea față de puterea pe care o dețin platformele de social media, în contextul blocării recente a unor conturi, precum și modul în care rețelele sociale folosesc datele personale ale utilizatorilor. El susține că este îngrijorătoare atât vânzarea acestor informații către agenți economici, dar și folosirea lor „pentru a ne schimba comportamentul”, scrie mediastandard.ro cu referire la Reuters.

Potrivit sursei, Antonio Guterres a declarat la sfârșitul lunii ianuarie că este „extrem de îngrijorat” cu privire la ultimele acțiuni ale companiilor Facebook și Twitter, referindu-se la blocarea conturilor lui Donald Trump, fostul președinte american, în contextul protestelor de la Capitol Hill. 

Întrebat dacă i se pare fondată decizia Twitter de a elimina contul celui de-al 45-lea lider al SUA, fiind invocat motivul incitării la violențe, la începutul anului, șeful ONU a afirmat că ar trebui să existe un „cadru de reglementare cu reguli care să permită ca acest lucru să se facă în conformitate cu legea”.

„Nu cred că putem trăi într-o lume unde prea multă putere este acordată unui număr redus de companii. Şi trebuie să spun că sunt deosebit de îngrijorat de puterea pe care o au deja”, le-a mărturisit Guterres jurnaliștilor.

Sursa foto: Time.com