Eurostat: Patru din cinci tineri din UE dețin competențe digitale

0

Patru din cinci (80%) tineri din Uniunea Europeană, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 de ani, aveau în 2019 competențe digitale de bază sau peste nivelul de bază. Printre țările cu cele mai bune competențe digitale în rândul tinerilor sunt  Croaţia, care se plasează peste nivelul de bază (97%), urmată de Estonia, Lituania, Olanda (93%) și Grecia (92%), scrie Digi24.ro cu referire la Agerpres.

Tinerii din România sunt pe ultimul loc în UE la acest capitol, doar 56% dintre ei având competenţe digitale de bază sau peste nivelul de bază, arată datele publicate miercuri, 12 august, de Eurostat.

Competenţele digitale sunt necesare pentru a putea urma cursuri online, o necesitate tot mai evidentă în ultimele luni, când mulţi tineri nu au putut să frecventeze şcolile, universităţile sau alte instituţii de pregătire din cauza măsurilor de izolare asociate cu pandemia de Covid-19.

Adunarea Generală a ONU din noiembrie 2014 a decis ca la 15 iulie să fie marcată Ziua mondială a competenţelor tinerilor. În prezent, în lume sunt 1,2 miliarde de tineri cu vârste între 15 şi 24 de ani, echivalentul a 16% din populaţia globală.

Sursa: Digi24.ro