Instagram lansează o aplicație care va concura cu TikTok

0

Instagram a confirmat că lansează oficial o aplicație concurentă pentru TikTok, numită Reels. Platforma speră ca aplicația să fie integrată pentru utilizatorii din SUA la începutul lunii august, potrivit TechCrunch, notează Digi-world.tv.

Reels a fost testată până acum în Brazilia, Franța, Germania și a fost lansată în India, după ce TikTok a fost interzisă în acea țară.

Potrivit NBC News, Reels vă ajunge în SUA și alte 50 de țări în următoarele săptămâni. Un reprezentant Facebook a confirmat lansarea. „Suntem încântați să aducem Reels în mai multe țări, inclusiv SUA, la începutul lunii august,” a declarat reprezentantul, fără să ofere o dată exactă. „Comunitățile în țările în care am testat au dat dovadă de atât de multă creativitate în video-uri scurte și am auzit de la creatori și oameni din întreaga lume că abia așteaptă să încerce și ei aplicația”, a continuat el.

Aplicația Reels a fost creată pentru a concura direct cu TikTok. Va putea fi găsită într-o nouă arie pe platforma Instagram și va permite utilizatorilor să creeze video-uri scurte de 15 secunde cu muzică sau alte componente audio.

Potrivit TechCrunch, mișcarea Instagram de a lansa Reels are loc într-o perioadă în care TikTok a fost criticată pentru relațiile pe care le are cu China.

Sursa foto: Thedrum.com