După ce au pus aplicația TikTok pe „lista neagră”, americanii vor să o cumpere

0

Mai mulți investitori americani ar fi în discuții pentru preluarea TikTok de la dezvoltatorul ByteDance, companie cu sediul la Beijing. Cele mai avansate în acest proiect sunt fondurile de investiții General Atlantic și Sequoia Capital, scrie Digi24.ro cu referire la Financial Times. Asta după ce o comisie din Senatul american a votat interzicerea TikTok pe dispozitivele angajaţilor guvernamentali, iar Casa Albă promovează ideea de a-l interzice în Statele Unite.

Aplicația dezvoltată de grupul chinez este acum sub o presiune uriașă, iar în acest context dificil ar putea ajunge, de fapt, americană, precizează sursa citată. TikTok ar urma să fie separată de compania-mamă și de aplicația soră, disponibilă în China continentală, Douyin. ByteDance ar urma să păstreze un pachet minoritar în bunsinessul internațional, un pachet fără drept de vot.

ByteDance a încercat să se distanțeze cât de mult posibil de puterea comunistă de la Beijing, dar fără succes. Unul dintre planuri era de a muta sediul companiei într-o țară occidentală, precum Marea Britanie. Însă presiunea americană s-a intensificat.

La ultima atragere de finanțare, în urmă cu doi ani, ByteDance a fost evaluată la 75 de miliarde de dolari. Între timp, popularitatea sa a crescut exponențial, mai ales în rândul tinerilor.

 Sursa: Digi24.ro