Gigantul Google anunță că va șterge automat datele colectate despre utilizatorii săi

0

Google își modifică setările prestabilite pentru a șterge automat o parte din datele pe care le colectează de la utilizatori. Activitatea pe web și pe aplicații, inclusiv istoricul căutărilor și al paginilor vizitate, precum și datele privind locația, vor fi șterse automat după 18 luni, notează Descopera.ro cu referire la BBC.com.

Istoricul de pe Youtube va fi șters automat după 36 de luni. Asta include și ce clipuri au fost vizionate, dar și pentru cât timp. Deocamdată, schimbările vor fi aplicate în cazul clienților noi, dar utilizatorii deja existenți vor primi în curând notificări prin care își vor putea modifica și ei setările.

Sursa precizează că anunțul a fost făcut după ce eforturile de colectare a datelor și practicile Google, precum și ale altor companii de tehnologie, au fost dur criticate. Google a introdus setări de ștergere automată în mai 2019, pentru a le permite utilizatorilor să forțeze ștergerea regulată a datelor colectate despre ei de către companie. Setările erau însă opționale la acea vreme.

Google folosește astfel de informații pentru a produce recomandări și căutări personalizate, precum și reclame.

Sursa: Descopera.ro