Gigantul Google a fost acționat în judecată pentru că și-ar urmări utilizatorii chiar și în „modul privat”

0

Compania Google a fost dată în judecată în SUA, fiind acuzată că ar invada intimitatea utilizatorilor săi, monitorizând activitatea acestora chiar și când ei se află în „modul privat” atunci când navighează pe browser, relatează Digi24 cu referire la BBC. Acțiunea a fost intentată la început de iunie, de o firmă de avocatură, într-un tribunal federal din San Jose, California.

Procesul colectiv urmărește obținerea a 5 miliarde de dolari drept despăgubiri de la Google și compania-mamă Alphabet. Mulți utilizatori de Internet presupun că istoricul căutărilor în rețea nu este urmărit când folosesc „modul privat”, dar Google spune că situația nu este așa. Gigantul neagă că această activitate este ilegală și spune că oferă transparență față de datele colectate în „modul privat”.

„Așa cum se menționează de fiecare dată când un utilizator deschide o fereastră incognito, site-urile de internet ar putea colecta informații despre activitatea utilizatorului”, a declarat Jose Castaneda, purtător de cuvânt al Google.

Modul incognito oferit de browserul Google Chrome oferă utilizatorilor posibilitatea să utilizeze Internetul fără ca activitatea lor să fie salvată în browser sau telefon. Însă site-urile vizitate pot conține programe precum Google Analytics care urmăresc comportamentul utilizatorului.

Sursa: Digi24.ro