Wikipedia anunță un nou cod de conduită pentru a combate comportamentul toxic al unor utilizatori

0

Fundația Wikimedia, care gestionează portalul Wikipedia.com, a anunțat noi măsuri menite să combată comportamentul toxic al utilizatorilor care scriu pe platformă, notează Mediafax.ro cu referire la BBC. Noul regulament va fi finalizat până la sfârșitul anului.

Potrivit sursei, mai mulți membri ai comunității LGBTQ s-au plâns de hărțuire și abuzuri din partea unor editori ai platformei actualizate de scriitori voluntari. În replică, Consiliul de administrație al Wikipedia a declarat că menținerea unui spațiu civilizat și nediscriminatoriu este una din valorile esențiale promovate în cadrul trustului.

„Trebuie să lucrăm împreună pentru a crea o cultură sigură, incluzivă, în care toată lumea să se simtă binevenită. Contribuția fiecărui membru este apreciată și perspectivele lor contează”, a declarat Katherine Maher, directoarea executivă a Fundației Wikimedia.

Wikipedia a devenit una dintre cele mai de încredere surse de informații de pe Internet, însă plângerile legate de dezechilibrul de gen și hărțuire au afectat platforma aproape un deceniu, mai notează sursa citată.

Sursa: Mediafax.ro