„Pe’nțelesu’ meu” // Versurile-îndemn ale Mediacritica, pe ritmuri de hip-hop

0

Ne înecăm singuri în noroi, pentru că-i tot lăsăm pe alții să gândească pentru noi. Ne este mai ușor să închidem gura și să fim ghidați și să ne plângem mai târziu că iar suntem manipulați”, atenționează platforma Mediacritica, într-un clip video realizat de echipa #ZeroDoi.

Cătălin Lungu, actorul care interpretează cântecul „Pe’nțelesu’ meu”, și producătorul proiectului, Radu Șarbei, îi invită pe tineri la o discuţie despre ceea ce înseamnă gândirea critică și informarea din mai multe surse, îndemnându-i să fie curioși, să pună întrebări, să caute răspunsuri, să își formeze propriile păreri şi convingeri, astfel ca să nu-i lase pe alţii să gândească şi să ia decizii în locul lor.

Fugi de cei care sunt siguri că ei știu mai bine cu pretextul că au trăit poate puțin mai mult decât tine. Încearcă să-ți duci viața, tu, în propriile mâini. Ține minte – nu toți sunt deștepți doar pentru că-s bătrâni”, recomandă autorii în acest cântec.

Platforma Mediacritica, lansată de Centrului pentru Jurnalism Independent în 2016, are rolul de a  combate fenomenele propagandei și dezinformării și, totodată, să dezvolte spiritul critic al consumatorilor de media. Prin acest cântec și clip video, Mediacritica și-a propus să promoveze acest mesaj printre tineri, inclusiv prin produse realizate de cei mai urmăriți vloggeri.