Mediacritica.md a lansat o campanie prin care îi îndeamnă pe jurnaliști să producă știri bio

0

Portalul Mediacritica.md a lansat miercuri, 13 februarie, o campanie cu sloganul „Produceți știri bio pentru sănătatea celor care vă urmăresc!”.

„Tuturor ne place să consumăm alimente sănătoase, citim etichetele și ne păzim de cele mai periculoase E-uri. Cum procedăm cu hrana pentru creier? Sunt oare întotdeauna bio știrile pe care le scrieți? Nu sunt afectate de falsuri, manipulare și propagandă?”. Acest mesaj, însoțit de un coș cu mere bio, Mediacritica.md îl va trimite la 25 de redacții din Chișinău. Astfel, jurnaliștilor li se va reaminti despre menirea lor de a informa publicul corect și echidistant.

În prima zi de campanie, coșul Mediacritica.md a ajuns la nouă media, urmând să ajungă la altele 16. Redacțiile care au primit merele au postat pe rețelele de socializare mai multe fotografii însoțite de varii mesaje.

TV 8 „Un măr „sănătos” pentru o știre „sănătoasă””

Radio Chișinău  „Mulțumim Mediacritica!”

Unimedia  „Echipa UNIMEDIA produce știri Bio! Mulțumim, Mediacritica!” #stiribio #mediacritica #producemstirisanatoase

Ziarul de Gardă  „Ești ceea ce consumi. Consumă știri bio pe Ziarul de Gardă! 😉” #producemstirisanatoase #stiribio #Mediacritica 

În zilele următoare, coșurile cu mere vor ajunge și la alte redacții, pentru a le îndemna să se alăture sloganului Mediacritica.md de a produce știri de calitate.