(VIDEO) Andrei Bolocan trece la raport declarațiile de avere ale liderilor politici

0

Declarațiile de avere ale liderilor politici în perioada electorală este subiectul celui mai nou video din seria „Presa la Raport”, lansat marți, 12 februarie, de vloggerul Andrei Bolocan.

Cu replici amuzante, Andrei Bolocan face „slalom între manipulări, propagandă și alte produse alterate în jurnalismul moldovenesc”. „Maia Sandu și Andrei Năstase sunt niște șomeri implicați în activități îndoielnice, iar Vlad Plahotniuc este ctitor la mănăstire. Unde este alb, unde este negru? Greu de înțeles…”, spune Andrei Bolocan la începutul video-ului.

El trece în revistă principalele încălcări comise de mai multe posturi TV din Republica Moldova, între acestea menționând: amestecul faptelor cu opiniile, neasigurarea dreptului la replică sau tehnica sugestiei. De exemplu, pentru a explica pe înțelesul tuturor, tehnica sugestiei sau transferul de imagine negativă, vloggerul face o comparație cu o situație hilară:

„Nu dă, Doamne, să intri în politică, să fii împotriva PDM și să se afle cum tu o dată la vârsta de șapte ani, ai călcat cu ciubota o biată furnicuță. Despre tine la buletinele de știri nu se va mai vorbi ca despre un candidat la parlamentare, despre un lider politic… Nu, tu vei fi „jîvadiorul” necruțător cu inimă de piatră, omorâtorul de furnici harnice…”.     

Alte comentarii, replici și constatări urmăriți în video-ul de mai jos: