Kp.md a publicat joi, 2 iulie, o știre cu titlul: „Locuitoarelor din Moldova nu le vor permite să slăbească: vama rusă a confiscat un produs pentru slăbire care urma să ajungă în Moldova” (orig. „Жительницам Молдовы не дадут похудеть: российская таможня конфисковала средство для похудения, которое шло в Молдову”).
În articol se relatează despre un lot de marfă pentru slăbit, care așa și nu a ajuns în țara noastră din motiv că preparatele conțin sibutramină, o substanță interzisă pentru import și export din Federația Rusă. Chiar dacă subiectul ține de un produs de slăbit exportul și importul căruia a fost interzis de vameși, autoarea materialului a scos în evidență că anume femeile din Moldova nu vor putea slăbi. Prin această evidențiere s-a alimentat stereotipul că doar femeile ar avea dorința și tendința să folosească produse de slăbit.
În acest context, Ghidul de stil cu norme etice recomandă ca jurnaliștii să nu alimenteze clișee: „Vom evita stereotipurile de gen prezente inclusiv în mediul organizațional, impunând atitudini, valori, comportamente, precum ar fi «bărbații sunt obiectivi, agresivi, stăpâni pe sine, reci, ambițioși, competitivi, dominanți, independenți și raționali. În schimb, femeile sunt subiective, orientate spre sentimente, grijă, aspect exterior, dependență»”.