Canal3 a difuzat marți, 28 noiembrie, un reportaj cu titlul „Şi-a băut minţile şi a uitat că e domnişoară”, publicându-l mai târziu și pe portalul Canal3.md. În reportaj se relatează despre două femei din capitală, care ar fi tulburat ordinea publică. Acestea au fost escortate la Inspectoratul de Poliţie. Ulterior, acțiunea reportajului s-a mutat la Poliție, unde jurnaliștii de la Canal 3 au filmat fără a estompa fața uneia dintre femei. Jurnaliștii au continuat să filmeze, chiar dacă între timp femeia devenise agresivă.
Reportajul reprezintă o mostră de abateri de la deontologia jurnalistică. Jurnaliștii au folosit un limbaj beletristic și stereotipizat, nerespectând dreptul cetățenilor la viața privată.
Titlul, ca și restul materialului, abundă în sintagme care nu sunt specifice stilului jurnalistic: „a uitat că e domnişoară”, „și-a băut minţile”, „bunul simţ de domnişoară”, „supărate foc”.
Mai mult decât atât, utilizarea repetată a apelativului „domnişoară” accentuează stereotipurile existente în societate în privința femeilor, prin care li se aplică standarde morale şi de comportament mai înalte decât bărbaților.
În acest sens, Ghidul de stil cu norme etice pentru jurnaliști recomandă sobrietate și evitarea stereotipurilor referitor la stilul jurnalistic: „Vom evita determinativele expresive, de obicei cu funcțiune de adjectiv (epitete), în special la redactarea știrilor. Vom căuta să fim cât mai laconici și mai neutri, fără a apela la calificative subiective.”
De asemenea, Ghidul de stil cu norme etice pentru jurnaliști recomandă privind identificarea suspecților: „Vom avea în vedere că persoanele private au în mai mare măsură drept la intimitate decât vedetele sau oficialitățile publice. Vom folosi mozaicul în fotografii și fotografierea din spate a suspecților sau a acuzațiilor, precum și fotografierea acestora din față contra luminii”.