Portalul postului de televiziune NTV Moldova a publicat pe 6 octombrie o știre cu titlul: „Societatea civilă declară că reținerea lui Stoianoglo a pus capăt democrației în R. Moldova”. Articolul reprezintă o înșiruire de opinii critice a cinci persoane față de reținerea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, în seara de 5 octombrie. Printre sursele citate se numără un politician și un lider de partid politic, un fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului sau un fost ambasador al Republicii Moldova, pe care autorul articolului îi numește „societate civilă”, recurgând la generalizare. Această tehnică de manipulare vrea să inducă impresia că opinia câtorva persoane reprezintă poziția societății civile în întregime.
Mai mult, jurnaliștii au realizat un material dezechilibrat odată ce au selectat doar declarații care transmit un singur punct de vedere asupra cazului. Codul deontologic prevede că „jurnalistul trebuie să obțină și să prezinte opinia tuturor părților relevante pentru subiect și să demonstreze pluralitatea de opinii, chiar dacă nu este de acord cu acestea”. De asemenea, potrivit codului, „jurnalistul pune titluri care corespund conținutului materialului jurnalistic și le evită pe cele care induc publicul în eroare”.
Și Ghidul cu norme etice susține că reprezentanții mass-media trebuie să reflecte o gamă largă de opinii și niciodată să promoveze viziunile unei singure părți.