Sputnik.md a publicat vineri, 2 martie, o știre cu titlul: „Mistică sau un semn: La Conferința Parteneriatului Estic s-a stins lumina”. Știrea repartizată în rubrica „Politică” relatează despre desfășurarea la Chișinău a Conferinței interparlamentare de nivel înalt „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”. Totuși, titlul mai curând beletristic decât informativ, precum și unghiul de abordare al știrii mută accentele pe un incident nesemnificativ pentru tematica evenimentului, și anume că în sală s-a stins lumina. Jurnalistul a apelat la metafore și alte figuri de stil: „mistică (sic!) sau un semn”, „în sală s-a făcut brusc întuneric”, „un moment de derută și agitație”, care au adăugat o latură subiectivă, transferând opiniile jurnalistului peste conținutul informativ al știrii.
Cu privire la stilul jurnalistic, Ghidul de stil cu norme etice pentru jurnaliști recomandă: „Vom evita determinativele expresive, de obicei cu funcțiune de adjectiv, în special la redactarea știrilor. Un stil concis e mai eficient decât unul cu înflorituri”.
Legat de titluri, Ghidul de stil cu norme etice pentru jurnaliști recomandă: „Vom da, pur și simplu, informația: scurt, brut, la obiect, neutru, fără nuanțări. Titlurile trebuie să prindă esența problemei prin câteva cuvinte bine alese”. „Vom reda faptele fără a exagera”.
Cu referire la separarea faptelor de opinii Ghidul de stil cu norme etice le recomandă jurnaliștilor să facă o distincție clară între informație și opinie, pentru a evita confuzia. „ Știrile sunt fapte și date. Opiniile exprimă gânduri, idei, convingeri, judecăți de valoare ale ziariștilor sau ale mijloacelor de informare în masă. Vom insera opiniile într-un articol informativ doar din partea unei surse intervievate sau citate, dar niciodată din partea reporterului”.