Presa, la raport: vloggerul Andrei Bolocan va comenta lunar tehnicile de manipulare și propagandă folosite de unele instituții de presă din R. Moldova

0

Vloggerul Andrei Bolocan a lansat o serie de video-uri în care va analiza cum reflectă presa din R. Moldova cele mai importante evenimente de actualitate socio-politică. Potrivit lui, video-urile vor fi realizate în baza studiilor de caz, publicate pe portalul Mediacritica.md al Centrului pentru Jurnalism Independent, în care sunt scoase la iveală tehnicile de manipulare și propagandă.

Vloggerul susține că aceste video-uri au rolul de a explica cum și când presa „calcă prin străchini” și manipulează. „Haideți împreună în această mare de minciuni și propagandă să încercăm să cultivăm un spirit critic atunci când consumăm presa din R. Moldova”, îndeamnă Andrei Bolocan în primul său video.

În episodul „Presa, la raport | Mai 2018”, lansat duminică, 10 iunie, Andrei Bolocan a analizat cum 12 instituții presă (TV și online) au reflectat principalele evenimentele care au avut loc în luna mai. Vloggerul a trecut în revistă principalele abateri deontologice pe care le-a comis presa când a relatat despre manifestațiile de la 1 și 9 mai, precum și despre marșul „Fără Frică”.

Vedeți mai jos primul video: