Timpul.md titrează, pe 15 iulie: Lebedinschi și gașca comunisto-socialistă de la CEC va zbura din funcții. Titlul pune accente subiective, în loc să fie neutru și informativ, așa cum recomandă normele deontologice. Știrea este axată pe declarațiile făcute în emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova de liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, care se referă la niște controale pe care ar urma să le facă noile autorități din Republica Moldova, inclusiv la Comisia Electorală Centrală și alte instituții publice. Dar în afirmațiile sale nu întâlnim calificative de tipul „gașca comunisto-socialistă de la CEC” sau altele pe care le accentuează în titlu Timpul.md.
Într-o altă știre – FOTO. Gafă de proporții la Președinție: Maia Sandu a oferit diplome elevilor în numele președintelui Igor Dodon / Reacția Președinției – același portal relatează: „O gafă de proporții a avut loc la Președinție. Șefa statului, Maia Sandu, a înmânat astăzi diplome elevilor eminenți din țară, din numele președintelui țării. Doar că numele președintelui Republicii Moldova în diplomele semnate de Maia Sandu este Igor Dodon”. „Gafa de proporții”, la care se referă Timpul.md, se dovedește însă o eroare umană, de ordin tehnic, și a fost admisă într-o singură diplomă din cele 105, după cum precizează Președinția. Portalul publică într-un Update această precizare, dar nu își corectează propria gafă. Dimpotrivă, în leadul știrii, redacția își permite un nou amestec dintre fapte cu opinii, scriind: „PAS și Maia Sandu au puterea totală în țară, dar nu sunt în stare să tipărească niște diplome”.
Codul deontologic prevede că „jurnalistul trebuie să facă o distincție clară între fapte și opinii și să nu prezinte opiniile drept fapte”.
La fel, Ghidul de stil cu norme etice pentru jurnaliști susține că „în prezentarea evenimentelor vom face o distincţie clară între informaţie şi opinie, evitându-se orice confuzie. Ştirile sunt fapte şi date. (…) Vom evita să ne spunem opinia în articolele de ştiri”.