Kp.md a publicat marți, 28 aprilie, o știre cu titlul: „Pe asta n-o vor atinge: De ce o locuitoare a Moldovei, bolnavă de coronavirus, nu riscă nimic pentru că a fugit din spital – chiar și amendă” („Эту не тронут: Почему жительнице Молдовы, заболевшей коронавирусом, за побег из больницы ничего не грозит – даже штраф”). De facto, în știre se relatează despre o minoră de 17 ani, infectată cu noul coronavirus și căutată de poliție întrucât a fugit din spital.
Atât titlul, cât și textul în sine trădează o atitudine ostilă a autorului față de protagonista știrii. „Nu o vor atinge”, „nu riscă nimic – chiar și amendă” sunt sintagme nepotrivite limbajului jurnalistic. Totodată, chiar dacă a specificat în text că este vorba de o persoană minoră, respectiv care nu este pasibilă de sancțiune și pentru care vor răspunde părinții, autorul nu a ezitat să facă uz de accente care să ducă în eroare („nu riscă nimic”). De asemenea, publicația a realizat o știre incompletă, deoarece nu a plasat-o în context, întrucât anterior s-au mai înregistrat cazuri ale unor pacienți ce au fugit din spital și au fost amendați.
În acest sens, Ghidul de stil cu norme etice pentru jurnaliști recomandă ca titlurile să nu alarmeze și să nu trădeze o anumită atitudine, ci să fie neutre și fără nuanțări: „Vom da informația scurt, brut, la obiect, neutru, fără nuanțări. Vom reda faptele fără a exagera”.
De asemenea, același ghid notează cu privire la obiectivitate/corectitudine: „Corectitudinea și imparțialitatea trebuie să fie o atitudine fundamentală a jurnaliștilor. Fiecare reporter duce cu sine propriul bagaj de atitudini și vederi asupra lumii și propria personalitate. Dar cititorii noștri așteaptă informații obiective”.