Timpul.md a publicat pe 4 martie, la rubrica Economie, un articol cu titlul: „În R. Moldova urmează o EXPLOZIE a cazurilor de Covid-19. CRIMINALII Dodon și Durleșteanu, vinovați pentru adâncirea crizei politice și blocarea instituțiilor statului, într-un moment în care moldovenii mor cu zile. Alo, Procuratura?”. Articolul informează că, în următoarele săptămâni, se așteaptă o creștere mare a numărului îmbolnăvirilor cu Covid-19, făcându-se referire la o declarație a secretarei de stat a Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc, care spune că „presiunea asupra sistemului de sănătate va crește enorm”. Ulterior, autorul trece la analiza situației politice de la Chișinău.
Deși pare a fi un articol de opinie, materialul nu este semnat, iar redacția nu precizează din start dacă și de unde este preluat. Abia la sfârșitul textului este indicat linkul – Podul.ro.
Articolul abundă în calificative, acuzații și catalogări ce nu se conformează eticii jurnalistice: „criminalii Dodon și Durleșteanu”; „ principalii vinovați pentru degenerarea pandemiei Covid-19 sunt Dodon și Chicu”; „rusofilul și românofobul Igor Dodon”, „infractorul Șor”; „rusofilii și românofobii cuplului Dodon-Șor”, „adunătură pestriță”, „dubioasa Mariana Durleșteanu”; „personaj docil”.
Codul deontologic prevede că „jurnalistul trebuie să facă o distincție clară între fapte și opinii și să nu prezinte opiniile drept fapte. (…) Jurnalistul își exprimă opiniile pe o bază faptică pornind de la informații pe care, cu bună credință, le consideră adevărate și care, la necesitate, pot fi verificate”.
„Vom evita să ne spunem opinia în articolele de ştiri”, recomandă și Ghidul de stil cu norme etice pentru jurnaliști, amintind totodată că „opiniile jurnaliştilor sau cele ale ziarului le vom publica doar în paginile dedicate editorialelor, opiniilor şi comentariilor, sau pe aceeaşi pagină cu ştirea respectivă, însă le vom delimita clar”.